Home » De Schuimkoppen

De Schuimkoppen. Samen het hoogste lied!

Toen ik drumde in ons dansorkest was ik altijd jaloers op de zangers. Ik zou zo graag zingen. Maar verder als “Das hab ich in Paris gelernt” van Chris Howland en “ Ein Feuer brennt in der Nacht” van Ronny ben ik nooit gekomen. Als disc-jockey zong ik vaak mee met de zangers op de platen die ik draaide maar dat was geen echt zingen. 

 In Denia vertelde een kennis enthousiast over zijn shanti koor. Veertig mannen op leeftijd die, begeleidt door 2 accordeons, zeemans- en andere liederen in verschillende talen zingen. En dat uit volle borst. Ik vertelde hem mijn verhaal zoals net omschreven. Hij zei dat ik beslist op een oefenavond eens moest komen luisteren en eventueel proefzingen.

Op de oefenavond ging ik naast hem zitten en wachtte af. Al bij het eerste lied, liet hij mij meelezen in zijn tekstboek en spoorde me aan om mee te zingen. Het ging, het liep, het lukte. Na de repetitie werd ik voor een tweede avond uitgenodigd. Ook die avond was een succes! Ik betaalde contributie, kocht het club songboek met daarin naast alle teksten, ook een A4 met een pasfoto van elk lid, een Zeemans pet en een Schuimkoppen T-Shirt.

Nu ben ik dus lid en een van de 40 Schuimkoppen. Heerlijk dat ik het geprobeerd heb en fantastisch dat ik nu met de andere zangers kan genieten van het samen zijn en samen zingen.

Inmiddels heb ik al 2 keer met de andere leden een concert gegeven in een Spaans verzorgingshuis.

Dan komt er, naast het plezier van het zingen, ook nog de blijdschap bij die je ziet op sommige gezichten van de toehoorders en hun verzorgers.

 Singing is like living ! It is nicer if you enjoy it together!

 

 

Chris Howland: Das hab ich in Paris gelernt!

 https://www.youtube.com/watch?v=bgAwZXbcxn0